Zelfoogst

Tuin van de smaak

De Tuin van De Smaak is de zelfoogsttuin van De Wroeter. Dit is een veld waar groenten en fruit geteeld worden en waar jij zelf als ‘oogstaandeelhouder’ kunt gaan oogsten. In ruil voor een jaarlijks ‘lidgeld’ mag je oogsten wat de tuin elke week opbrengt (dit varieert uiteraard per seizoen).

De Wroeter maatwerkbedrijf zorgt voor het zaaien, het onderhoud en de groei van de gewassen.

Meer info: 0476172431 of zelfoogsttuin[at]dewroeter.be 

Welkom bij de Tuin van de Smaak, de zelfoogsttuin van De Wroeter!


In een kronkelend straatje net buiten de grote ring in Hasselt, in de Siegersveldstraat zijn we in 2012 gestart met de Tuin van de Smaak. Eerst op 1 hectare voor een 100-tal leden. Nu al op 2 hectaren voor 275 leden. Goed nieuws: er is nog plaats voor meer bio-groentenlovers!

De Tuin van de Smaak werkt volgens de principes van CSA. Dit staat voor Community Supported Agriculture. Dat betekend dat je in het begin van het jaar een oogstaandeel koopt. hiermee kan je heel het jaar komen oogsten wanneer het je best uitkomt: het veld is altijd open. De medewerkers van De Wroeter zorgen het hele jaar door voor een zeer gevarieerd aanbod aan seizoensgroenten, fruit en ook prachtige bloemen. Zij zorgen voor de aanplanting en het grootste gedeelte van het onderhoud. De leden oogsten naar gelang hun behoeften.

Voordelen

 • Biogroenten en -fruit volgens het seizoen aan een heel betaalbare prijs
 • Verser dan dit wordt het niet!
 • En dan die smaak!
 • met je handen in de aarde werken, helpt letterlijk om te aarden. Geen luxe in deze drukke maatschappij!
 • Superleuk om je kinderen of kleinkinderen nieuwe groenten te leren kennen. Wat ze zelf hebben geoogst, vinden ze lekkerder!
 • Heb jij al een komkommer met een plastiekje errond zien groeien? Nee hè! Zelfoogsters hebben een kleine ecologische voetafdruk.
 • - Geen verpakkingen
 • - Geen verwarmde serres
 • - Geen import uit tropische landen
 • - Geen chemische bestrijdingsmiddelen
 • Het veld dient ook als ontmoetingsplek: geniet mee van de collectieve activiteiten en leer toffe en gelijkgezinde mensen kennen. Kookworkshops, samen aardappelen oogsten, een BBQ met potluck. Maar andere voorstellen om samen te doen, bespreken we graag.De
 • Wroeter is een tewerkstellingsproject in de sociale economie. Er werken tal van mensen die in de reguliere economie moeilijk een plek vinden. Door lid te worden van de zelfoogsttuin draag je dus ook bij aan een inclusieve samenlevering. Want iedereen heeft talenten!
 • Groot assortiment bio veldbloemen zonder meerkost.

Enkele reacties van leden


"Ik kom elke week mijn groenten oogsten om vervolgens mijn potje te koken. Ik ben gepensioneerd en woon alleen. Het doet me deugd om hier op het veld te zijn. Het geeft me een gevoel van nostalgie."
William

"De zelfoogsttuin past heel goed in mijn leven. Ik fiets er na mijn werk langs en oogst vaak. Ik ben vegetariër en probeer graag nieuwe dingen uit. Ik pas mijn gerechten aan, aan hetgeen er geoogst kan worden. Mijn kinderen komen regelmatig mee. Voor mij is het belangrijk dat ze voeling krijgen met de natuur maar ook met de werking van De Wroeter zelf."
Jan-Willem

"Ik vind het heerlijk om te komen oogsten. Het lukt me niet elke week maar dat vind ik niet zo erg. Ik weet dat ik hoe dan ook een heel mooi project steun. Ook de grote variëteit aan bloemen maakt me blij."
Beatrice

Met steun van

Vlaanderen
Welzijnszorg
VDAB
Provincie Limburg
Nationale Loterij
Leader
Koning Boudewijn Stichting
Herwin
De Werkplekarchitecten
ESF
Europese Unie
Kwaito
SOM
VAPH