Pompoen

Pompoen


... behoort tot de familie van de komkommmer-achtigen.Er zijn uiteenlopende soorten en maten pompoenen. Een lekkere en bekende pompoen is de Hokkaido-pompoen. Van deze pompoen bestaan 2 varianten; de groene met okerkleurig vruchtvlees en de oranje met oranje vruchtvlees. De smaak van deze pompoen is een beetje zoet. Ze hoeven niet geschild te worden, omdat de schil door het koken zacht wordt. De pitten en het draderige, zachte gedeelte er uithalen is voldoende. Tegen eind van het seizoen wordt de schil van de groen pompoen wel hard. Dan moet deze natuurlijk wel geschild worden. Pompoen bevat veel ijzer, caroteen en vitamine C.

Het werkt vochtafdrijvend, vooral als het rauw gegeten wordt. Ze worden in het het najaar geoogst en kunnen op een droge, niet te koele plaats maanden bewaard worden. Een aangesneden pompoen kan in de koelkast ruim een week bewaard worden. Verwijder dan de pitten en verpak hem in plastic folie.
met kruiden en andere groenten.

Pompoen recepten - Download (.pdf 374 KB) »

Met steun van

Vlaanderen
Welzijnszorg
VDAB
Provincie Limburg
Nationale Loterij
Leader
Koning Boudewijn Stichting
Herwin
De Werkplekarchitecten
ESF
Europese Unie
Kwaito
SOM
VAPH
Fonds gezonde lucht, by Greenpeace
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland