Knolselder

Knolselder


...groeit in tegenstelling tot zijn familieleden blad- en bleekselderij, onder de grond. De knollen hebben een geel-bruine kleur en een knoestige vorm. Knolselder wordt in het najaar geoogst. Bewaard op een koele plaats is knolselder 2 tot 3 weken houdbaar. Een aangesneden knol kan in plastic folie in de koelkast nog een week bewaard worden. Knolselder heeft een kruidige smaak en geur. Door het hoge natriumgehalte is het niet nodig om zout bij de bereiding te gebruiken. Omdat knolselder de neiging heeft snel bruin te verkleuren, de groente pas vlak voor gebruik snijden en besprenkelen met citroensap.

De groente kan zowel rauw als gekookt of gebakken gegeten worden. Voor rauw gebruik de knolselder raspen, overgieten met kokend water en vervolgens direct met koud water. Het rauwe is er dan van af.

Knolselder recepten - Download (.pdf 374 KB) »

Met steun van

Vlaanderen
Welzijnszorg
VDAB
Provincie Limburg
Nationale Loterij
Leader
Koning Boudewijn Stichting
Herwin
De Werkplekarchitecten
ESF
Europese Unie
Kwaito
SOM
VAPH
Fonds gezonde lucht, by Greenpeace
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland