Zelfoogst

Oogstaandeel

Oogstoverzicht


Elke week wordt het overzicht gemaild van de groenten, fruit, bloemen en kruiden die klaar zijn om te oogsten. Op het veld staan er groen vlagjes en de namen bij de gewassen die geoogst mogen worden.

We werken volgens het principe dat je oogst wat je die week opeet. uitzonderlijk wordt er een bepaalde hoeveelheid vermeldt om te zorgen dat iedereen een deeltje heeft. En als er grote overvloed is, melden we dat je mag oogsten om je diepvries te vullen.

Een voordeel van de zelfoogsttuin is dat je weer volgens de seizoenen leert eten. Wil je een idee krijgen van wat er zoal te oogsten is doorheen het jaar? Hier vind je de link van het oogstaanbod van 12 verschillende weken doorheen het afgelopen jaar.


Enkele reacties van leden

"De zelfoogsttuin past heel goed in mijn leven. Ik fiets er na mijn werk langs en oogst vaak. ik ben vegetariër en probeer graag nieuwe dingen uit. Ik pas mijn gerechten aan, aan hetgeen er geoogst kan worden. Mijn kinderen komen regelmatig mee. Voor mij is het belangrijk dat ze voeling krijgen met de natuur maar ook met de werking van De Wroeter zelf."

Jan-Willem

"Ik doe het in de eerste plaats voor de smaak van de groenten. Dat vind je in geen enkele winkel. En ik ben ook gewoon fan van De Wroeter!"

MarleenVoor nog meer lekkere biologische producten kan je ook altijd terecht in de boerderijwinkel van De Wroeter of op de wekelijkse vrijdagmarkt in Hasselt. (Kol.Dusartplein van 8 tot 13 u.)

In de boerderijwinkel vind je alles voor een gezonde maaltijd: biologische groenten, fruit en kaas.
We hebben brood, vers gebak, koekjes, vruchten-sappen, confituur, soep en een uitgebreid assortiment biologische wijnen.
Het merendeel van de producten wordt op onze boerderij gemaakt en geteeld.

Boerderijwinkel
Sint-Rochusstraat 8 - 3720 Kortessem - Tel: 011-37 52 92

Openingstijden:
Ma, wo en vrij: 14 -18 uur - Zaterdag: 10-14 uur
Donderdag: 14-18 uur (alleen voor brood, koeken, sappen en confituur)

Met steun van

Vlaanderen
Welzijnszorg
VDAB
Provincie Limburg
Nationale Loterij
Leader
Koning Boudewijn Stichting
Herwin
De Werkplekarchitecten
ESF
Europese Unie
Kwaito
SOM
VAPH